Τέλεια μπισκότο - κεκάκια με γέμιση από γκαναζ σοκολάτας ή μερέντα ή διάφορες μαρμελάδες ακόμη και με τυρί μασκαρπόνε. Είναι πολύ εύκολα , μαλακά και γευστικά .
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπισκοτάκια:
500 γρμ. αλεύρι ( φαρίνα)
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
2 πρέζες αλάτι
220 γρμ. βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
2 βανιλέτες
220 γρμ. γάλα φρέσκο
2 αυγά
150 γρμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
250 γρμ. ζαχαρη
Για το αυγο-γλασο:
2 ασπράδια αυγών
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
μερικές σταγόνες λεμόνι
λίγο εσάνς από βανίλια ή πικραμύγδαλο
Για την γκαναζ σοκολάτας:
150 γρμ. κουβερτούρα
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. της σούπας φυτική μαργαρίνη ( στο τέλος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει , στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά , τις βανίλιες , και κοσκινισμένα το αλεύρι μαζί με το μπεικιν , το αλάτι και την σόδα εναλλάξ με το γάλα.
Τέλος χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και στο άλλο μέρος το κακάο κοσκινισμένο. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου . Με ένα κορνέ κόβουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα μπισκότα μας ( να έχουν λίγο ύψος γιατί μετά θα απλώσουν στο ψήσιμο ) και ψήνουμε για 15 λεπτά . Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν . Τα γεμίζουμε από τη μεριά που ακουμπούσαν στο ταψί με την γέμιση που έχουμε διαλέξει . Ετοιμάζουμε το αυγό- γλασο ως εξής : Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξει και να γυαλίσει ελαφρώς. Αλείφουμε στο επάνω μέρος τα γεμισμένα μπισκότα μας ή στο πλάι και πασπαλίζουμε με τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .....!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου