Σε λίγες ήμερες τελειώνει και ο χειμωνας και μπαίνουμε στην Άνοιξη και μετά στο καλοκαιράκι , για αυτό το λόγο είπα να σας δώσω την σημερινή συνταγή << Γαριδο-μακαροναδα>> . Την οποία έφτιαξα μαζί με τη φίλη μου τη Μερόπη. Είναι εύκολη ,πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη .
ΥΛΙΚΑ:
500 γρμ. Μακαρόνια extra fino ( τα πολύ λεπτά)
500 γρμ. Γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γρμ. χυμό ντομάτας ή τομάτες κον κασε και όταν είναι καλοκαίρι καλύτερα φρέσκες ντομάτες περασμένες από το τρίφτη ( 5-6 τομάτες )
αλάτι , πιπέρι
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
300 γρμ. ντοματίνια
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και την πιπεριά . Σοτάρουμε σε λιπαρή ουσία το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίχνουμε την πιπεριά , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι και την κανέλα . Μόλις μαλακώσουν λίγο σβήνουμε με ούζο , κάνουμε φλαμπέ και αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ,τις τομάτες και τα τοματακια και αφήνουμε να πάρει μια βράση , τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες μας ( Μπορούμε να βάλουμε και φρέσκες μεγάλες γαρίδες, αλλά καθαρισμένες από το κέλυφος τους και το εντερακι τους ,να είναι μόνο με το κεφάλι και την ουρά),λίγο νερό εάν χρειαστεί (Ακόμη για περισσότερη γεύση αντί για νερό , μπορούμε να βάλουμε ζωμό ψαριού ή μπίσκ από γαρίδες η οποία φτιάχνετε ως εξής : Παίρνουμε φρέσκες γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια τους και βράζουμε το υπόλοιπο σώμα τους σε νερό που έχουμε βάλει λίγο ξύδι, 1-2 φύλλα δάφνης , 1-2 καρότα , 1 κρεμμύδι ολόκληρο , αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσουν αφαιρούμε το όστρακο απ έξω και βάζουμε την ψίχα στην άκρη. Βάζουμε βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια και τα τσόφλια από το σώμα των γαρίδων προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο , σκόρδο , δάφνη , θυμάρι και κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε, μετά σβήνουμε με άσπρο κρασί ή κονιάκ και αφηνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζωμό από ψάρι ή ζωμό λαχανικών και λίγο ζωμό από αυτό που βράσαμε τις γαρίδες , ακόμη προσθέτουμε λίγα ντοματακια κον-κασέ και βράζουμε για περίπου μια ώρα. Περνάμε το ζουμί από το τρυπητό και σπάμε με το γουδί τα τσόφλια ( καρκάσες ) από τις γαρίδες και περνούμε την ουσία τους. Τα ξανά περνάμε όλα από το τρυπητό και βάζουμε να ξανά πάρει μια βράση , προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη η μπίσκ) και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (μπορούμε να βάλουμε και μια κουταλιά βούτυρο για να δέσει περισσότερο) τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά . Βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια και τα ενσωματώνουμε στη σάλτσα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε . Καλή σας όρεξη ....!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου